Η Αθήνα στου Όθωνα τα χρόνια by Γιάννης Καιροφύλας

Η Αθήνα στου Όθωνα τα χρόνια

By Γιάννης Καιροφύλας

  • Release Date: 2011-05-02
  • Genre: Europe
Score: 3.5
3.5
From 15 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Τα πρώτα χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 η Αθήνα ήταν μια πόλη ερειπίων. Χωρίς δρόμους, πλατείες, εμπορικά καταστήματα, χωρίς πολλούς κατοίκους. Οι μεταφορές γίνονταν με γαϊδούρια και καμήλες, τα σπίτια φωτίζονταν με λαδοφάναρα, ενώ η Αγορά, κάτω από την Ακρόπολη, ήταν γεμάτη παράγκες.
Μέσα σε μια πεντηκονταετία η νέα πρωτεύουσα κατόρθωσε να γίνει πόλη αξιοθαύμαστη και δεν άργησε να διεκδικήσει θέση ανάμεσα στις ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Με αξιόλογα πλέον κτίσματα, με πρωτοποριακές για εκείνα τα χρόνια εστίες πρασίνου, με ζωηρή καλλιτεχνική κίνηση, με τον πολιτισμό που διεκδικεί κάθε τόπος και περισσότερο ο λαός του.
Αυτή την περιπέτεια μάς αφηγείται το βιβλίο του Γιάννη Καιροφύλα: την ιστορία μιας πόλης που δεν γνωρίσαμε ποτέ, μέσα από την πορεία της τις κρίσιμες δεκαετίες του 19ου αιώνα.

Reviews

  • Καλογραμμενο

    4
    By Darth vader 76
    Ιστορικό βιβλίο , το οποίο εμφανίζει με γλαφυρότητα την καθημερινότητα της εποχής. Περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων από πολλαπλές πηγές για τη μετεξέλιξη της Αθήνας της εποχής. Μειονέκτημα, ότι δεν περιγράφει τους λόγους εκδίωξης του Όθωνα και της Αμαλίας, θα έπρεπε να περιλαμβάνει περισσότερη πολιτική ανάλυση.

keyboard_arrow_up