Σούπερκραχ by Darryl Cunningham

Σούπερκραχ

By Darryl Cunningham

  • Release Date: 2015-10-01
  • Genre: Graphic Novels
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Τι κάνουμε όταν δεν θέλουμε να μιλήσουμε ή όταν προτιμάμε να μιλήσουμε με διαφορετικό τρόπο; Να μιλήσουμε σκληρά και ονειρικά μαζί, όπως ίσως κάνουν τα παιδιά με τις απόκοσμες πολλές φορές ζωγραφιές τους για τα πράγματα που τους προκαλούν φόβο, αμηχανία και θυμό; Που όμως θέλουμε να τα ξορκίσουμε και να διεκδικήσουμε απαντήσεις;
O καλλιτέχνης Darryl Cunningham είναι καλός δάσκαλος σε αυτό, καθώς με το πρόσφατο graphic novel του μας ταξιδεύει στα άδυτα της πολιτικής του δυτικού κόσμου και της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανιχνεύοντας τις ρίζες της οικονομικής κατάρρευσης στις πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων και στους ανθρώπους που τις δημιούργησαν.
Σχεδιάζει μάλιστα ένα συναρπαστικό πορτραίτο της Νέας Αμερικανικής Δεξιάς και της χαρισματικής φιλελευθερίστριας Άιν Ραντ, που υπήρξε μέντορας του Άλαν Γκρίνσπαν στα νεανικά του χρόνια. Δείχνει πώς οι Νεο-Συντηρητικοί σφετερίστηκαν τη δημόσια συζήτηση περί οικονομίας οδηγώντας τον κόσμο σε ένα καθεστώς κυριαρχίας των μη ρυθμισμένων αγορών, όπου οι φτωχοί, όπως πάντα, πληρώνουν για τα λάθη των πλουσίων – με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Ντάριλ Κάνινγκχαμ στο Σούπερκραχ εξηγεί με απλό και ευσύνοπτο τρόπο τα μυστικά και τα ψέματα της λειτουργίας της Οικονομίας. Και προτείνει άμεσες λύσεις.
Η Εφημερίδα των Συντακτών
Το Σούπερκραχ είναι γραμμένο με πάθος και έχει στόχο να διαβαστεί ανάλογα.
Popaganda
Με απλό γεωμετρικό σχέδιο, σαφή παραστατικό λόγο και καθαρή τεκμηριωμένη σκέψη, ο αφιερωμένος στην εικονογραφική δημοσιογραφία Cunningham παραθέτει το χρονικό της χρηματοοικονομικής κρίσης σ’ έναν τόμο κόμικς.
Η Καθημερινή
Καταπιάνεται με κάποια από τα πιο καίρια ζητήματα της επιστήμης μέσα από τις εικόνες, τα μπαλονάκια και τα καρέ των κόμικς… διαχωρίζοντας τους μύθους από τις αλήθειες και παρουσιάζοντάς μας τις πιο περίπλοκες πληροφορίες με τον πλέον άμεσο τρόπο.
Observer

keyboard_arrow_up